AMV muziekverhalen voor kinderen

Op verschillende basisscholen geef ik AMV-lessen en leid ik muziekprojecten. Ik houd ervan om hier kleine kunstwerkjes van te maken. Enkele voorbeelden van muziekverhalen die ik heb gedaan:

Heks Karoetsie

Een spannend muziekverhaal voor groep 3/4 met bestaande liedjes uit verschillende bundels naar een sprookje van Godfried Bomans. Heks Karoetsie lokt vermoeide, hongerige en dorstige reizigers op weg naar de stad haar huisje in, waar ze worden betoverd in verschillende dieren. Dit kan zo niet langer. De burgemeester stuurt een groepje soldaten erheen, maar ook zij kunnen niet aan Karoetsie ontsnappen. Hoe kan dit nog goed aflopen?

Winter met indianen

In de winter trekken indianen zich terug in hun tipi’s om verhalen te vertellen terwijl ze wachten tot het zonlicht terugkeert. Een van de verhalen gaat over een oude bruine wolf die graag wit wilde zijn. Hij gaat naar een oude wijze uil voor raad. De liederen komen uit verschillende bronnen, waaronder van verschillende indianenstammen zelf. Geschikt voor groep 3/4.

Het dwergenavontuur

Een vrolijk muziekverhaal over de dwergen en hun werk, met liedjes en muziek voor klein slagwerk, geschikt voor groep 1/2/3. Tijdens hun werk ontmoeten de dwergen allerlei dieren maar ook gevaren… Toch gaan ze elke keer weer dapper op pad.

De kat Katrijn

De kat Katrijn is ziek. We vragen de heks in het bos om hulp, misschien kan zij een heksensoep maken om Katrijn te genezen? Muziekverhaal voor de onderbouw van de lagere school.